HOME PAGE

G E N E A L O G I E       van       HELEN ANN (LENNY) KASTELEIN

met dank aan KASTELEIN BANDEN in SOMMELSDIJK

Begonnen in 1935 door mijn vader GEORGE KASTELEIN , ben ik later verder gegaan met onderzoeken en vastlegging van onze roots in een website, die door alle directe en indirecte familie-leden en belangstellenden geraadpleegd kan worden.
Het begon allemaal met de KASTELEINEN waarover de heer Zaaijer schreef: Van de mij bekende drie geslachten Casteleijn, welke gedurende de 17de en de 18de eeuw op Flakkee woonachtig waren, is het van Goedereede afkomstige geslacht aldaar het oudste.
Onze stamvader is THONIS KASTELEIN uit 1485.

Zoeken op naam kan via het      INDEX REGISTER      INDEX                                                             INDEX

MET DANK AAN :
stukken Allereerst natuurlijk waren er de stukken van mijn vader uit 1935; die zelfs de kwitanties van verschuldigde kosten om bepaalde afschriften te verkrijgen, bewaard had.
In 2001 zocht ik via de gegevens die toen op het internet beschikbaar waren (voornamelijk in genlias en ancestry.com) en kreeg ik een email van Rob Zaaijer (email adres gekregen van John Castelein) met aanvullingen op de gegevens van zijn vader (welke gedeeltelijk op het internet te vinden waren).
In 2005 pakte ik het onderzoek weer op maar had nog veel vragen en toen zocht ik kontakt met het Genealogisch Centrum Goeree Overflakkee. De heer Jan van Wezel heeft toen vele uren voor me gezocht en het dikke pak (90 Aviertjes)
stukken met de onderzoekingen van de heer M. Zaaijer (met enkele aanvullingen van de heer J.L. Braber) voor mij gekopieerd.
stukken In deze periode kreeg ik ook informatie van de heer Tromp die mij over de Casteleijnen-familiewapens vertelde.
In 2011 was er op het internet al veel meer te vinden en konden nu wel exacte familie-banden (o.a. met oom izak, tantje arendje en tante kommertje) ingepast worden. Verder kwam er een boekje met het opschrift
Erinnerungen Erinnerungen uit een kast tevoorschijn, waarin Grossvater Georg voor mijn vader Kleingeorg als herinnering aan zijn vroeg overleden moeder, vele verhalen bewaard en opgeschreven had.
Ook tegen verrassingen liep ik op: zo stammen we via mijn overgrootmoeder af van de bekende scheveningse familie DEN HEIJER en vond ik dat haar moeder en grootmoeder (een van mijn naamgevers HELENA), in hetzelfde dorpje gewoond had, als ik vele jaren later, n.l. in het GROOT AMMERSe / NIEUWPOORTse stukje van STREEFKERK.

Hieronder volgt een opsomming van websites welke mij o.a. aan gegevens geholpen hebben.
GENLIAS met gemeente-gegevens
gemeente-gegevens van ROTTERDAM e.o.
Rene Luijkenaar met KASTELEIN info
familie v d KLIPPE over de fam. KLAASSEN
Genealogie Familie Van Rumpt - Jongeling over de fam. PRINCE
fam. NELISSE
FAMILYTREEMAKER van John CASTELINE
GENEANET met KASTELEIN info
PONDES met zeer veel info
FLAKKEEROOTS van WESDORP
Rene Luijkenaar met KASTELEIN & JOPPE info
LUCAS RIEMENS met GORES info
WAVERIJN met DIRCK KASTELEIN info
LUDECKE met CHRISTIAN CASTELEIJN info
genealogische verkenningen gemeente archieven van ROTTERDAM en omstreken
genealogische verkenningen gemeente AALSMEER
ONLINE BEGRAAFPLAATS info
oude fotos
historische kranten gegevens
UTRECHT historische kranten gegevens
ROTTERDAMse Bevolkings Register gegevens
eric kastelein : LANGS HET SPOOR VAN DE WAGEMAECKER
(richard) kasteleinen website

.

turkse letters

.

lenny@superonline.com    Gaarne ontvang ik kritiek, wijzigingen en aanvullingen.